Előfizetői tartalom

Ezért ijedtek meg Matolcsy kijelentésétől (2.)

Portfolio
Habár a forint gyengüléssel reagált a csütörtöki hírekre, a forinteszközöket azonban megvették a befektetők - tudtuk meg piaci szereplőktől. A hazai fizetőeszköz gyengélkedését a kéthetes jegybanki kötvény-betét csere terve és az ebből fakadó bizonytalanság okozta. A magyar kincstárjegyek, állampapírok, swapeszközök erősödése pedig arra vezethető vissza, hogy a kéthetes jegybanki kötvényből kiszoruló likviditás hazai eszközökben keres és találhat majd új helyet.

A magyar piacok szempontjából több fontos kijelentést tett az MTI-nek adott első jegybankelnöki interjújában Matolcsy György. Egyrészt nyilatkozata szerint javasolni fogja a monetáris tanácsnak, hogy újra betétté alakuljon a jelenlegi kötvény helyett a jegybank kéthetes eszköze. Másrészt elmondta: támogatja a javaslatot, hogy korlátozzák egyes pénzintézetek hozzáférését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés