Előfizetői tartalom

Hátraarcot fújtak a forintnak

Portfolio
A reggel elért 316-ról még tovább gyengült a forint és így új mélypontra került az euróval szemben, érintve a 317-es szintet is. A dolog nem meglepő annak tükrében, hogy külföldön sem igazán javul a részvénypiaci hangulat, a magyar devizahiteles mentőcsomag körüli híráramlás pedig naponta szolgáltat új (és a bankrendszer számára negatív) fejleményeket, ráadásul a forint mélybe vágott kamata tartósan fáj. Az orosz ellenszankciók, illetve az esetleges ukrajnai lerohanás forgatókönyve is nyugtalaníthatja a befektetőket. Estére azért kissé erősödni tudott a forint.Fontosabb részletek A tegnapi 0,7 százalékos gyengülést követően eddig ~0,3 százalékkal gyengült tovább a forint az euróval szemben A kötvénypiaci hangulat nagyon feszült, ~20 bázispontos hozamemelkedést lehetett látni reggel Egyre hangsúlyosabb szempont lehet az egyre feszültebb orosz-ukrán konfliktus A dollár további erősödése pedig nem állt meg, ami az amerikai befektetők számára még kevésbé teszi vonzóvá a feltörekvő piaci devizákat A devizahiteles csomag újabb részletei egyre vadabb képet vetítenek előre a magyar bankrendszer veszteségei kapcsán Ráadásul a közelgő forintosításhoz hiába használják majd az MNB devizatartalékait, egyes szereplők - ahogy a végtörlesztésénél - úgy megelőző jelleggel most is igénybe vehetik a forint spot piacát, tovább fokozva az arra nehezedő nyomást.

2014. augusztus 06. 21:50 Megosztás Megszólalt az MNB a forintgyengülés ügyében A forint elmúlt napokban tapasztalható gyengülése igazodik a régiós devizák hasonló árfolyammozgásához - mondta Veres István Attila, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénz-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés