Előfizetői tartalom

Közel az euró szárnyalásának és a jen hanyatlásának a vége?

Portfolio
Sorozatban a negyedik egymást követő héten mérséklődött a spekulánsok körében a japán jen ellenes hangulat, és a keddi állapot szerint kezd újra euróellenessé válni a "széljárás" a dollárral szemben, de a hét második felében még mindkét deviza a háttérbeli pozícionáltsági változásokkal ellentétesen mozgott. A múltbeli tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a spekulatív szereplők általában helyesen (igaz olykor idejekorán) látják a devizaárfolyamok várható irányát, így érdemes óvatosnak lenni a most látható árfolyamok jövőbeli kivetítésével.

A szokásoknak megfelelően péntek este tette közzé az amerikai Határidős Tőzsdefelügyelet (CFTC) a keddi állapotot bemutató adatait, amelyekből az látszik, hogy sorozatban már a negyedik egymást követő héten csökkent a spekulatív jellegű devizapiaci szereplők körében a nettó jen short pozíciók száma a dollárral szemben. December közepén még többéves csúcson járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés