Előfizetői tartalom

288 felett ragadt éjszakára az euró - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Hétfõ reggel kitört a forint árfolyama egy hosszabb ideje tartó kereskedési sávból, és az euróval szembeni jegyzések pár óra leforgása alatt közel 5 egységgel emelkedtek. Nap végére sem tudott szépíteni a forint, az euró jegyzése 288 felett ragadt. A nemzetközi hangulat délelőtt nem segített a hazai fizetõeszköznek, de magyar tényezõket is találunk az esés hátterében. Ezek leginkább a Magyar Nemzeti Bank várható lépéseivel, az új vezetés alatti monetáris politikával kapcsolatos bizonytalansággal függenek össze. Fontosabb részletek Reggel óta a 283-as szint közelébõl 288 fölé szaladt az EUR/HUF árfolyama. Pénteken már felhívtuk a figyelmet arra, hogy a technikai elemzés nagy kilengést vetít elõre a forint árfolyamában A mai mozgással az árfolyam megsértette a január óta életben lévõ csökkenõ heti trendvonalat, illetve a július óta érvényben lévõ szintén csökkenõ napi trendvonalat A JP Morgan technikai elemzõi mai ajánlásukban 299-es célárfolyamot határoztak meg. Matolcsy György szombati szavai (szövetség az MNB-vel és új eszközök alkalmazása) is fokozták a bizonytalanságot. A jegybank új intézkedéseivel kapcsolatban egy pletyka is elterjedt a piacon (akár már holnap korlátozhatja az MNB a kéthetes kötvények tenderén a benyújtható maximális ajánlatok mennyiségét). A jegybank délután cáfolta ezeket a feltételezéseket.

2012. december 17. 21:18 Megosztás Ez csak egy év végi profitrealizálás (SocGen) Továbbra is kissé 288 felett állnak az euró jegyzései a bankközi piacon, azaz másfél százalékos mínuszban, a napi mélypont közelében tér "nyugovóra" a forint. Mindennemû...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés