Előfizetői tartalom

Megtaláltak minket a spekulánsok: a héten meglehet a 300-as euró

Portfolio
A délután 4 órakor megjelent amerikai makroadat csak rövid ideig tartó fellélegzést okozott a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, folytatódik a tőke dollárba menekítése, ez pedig nem kedvez a feltörekvő piacok között a forintnak sem - jelezték a délutáni intenzív forintgyengülés egyik lényeges okát piaci szakértők a Portfolio.hu-nak. Az eddig erős támasznak számító 295-ös szint elesett, ez pedig egyes, forinterősödésre játszó befektetőket pozíciózárásokra kényszeríthetett, ez is a hullámszerű forintgyengülés oka. Ennek jegyében a kurzus 297,3-ig emelkedett, ami két és fél éve a leggyengébb forintot jelenti. Devizapiaci szakértők szerint ha nem jön megnyugvás a nemzetközi piacokon, akkor napokon belül 300-ig emelkedhet az euró árfolyama.

19:25 A fokozódó tőkepiaci félelmek hatására tovább gyengül a forint az euróval szemben. Jelenleg a jegyzések már 297,3 Ft-on járnak. A technikai elemzés eszköztárát tekintve továbbra is gyengén fest a forint, így adott a tér a lélektani 300 Ft-os szintek elérése felé.17:12 Nincs tartós megnyugvás Nem nagyon látszanak a megnyugvás jelei a piacokon, magas a volatilitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés