Előfizetői tartalom

Reflektorfénybe kerültünk külföldön, a forint bánhatja

Portfolio
Jelentősen rontották a forint árfolyamára vonatkozó prognózisukat a Raiffeisen Bank budapesti elemzői. Decemberre már nem 270, hanem 285 forintos eurót jeleznek előre. Mindezt azzal indokolják legfrissebb heti jelentésükben, hogy Magyarország ismét reflektorfénybe került, a végtörlesztésre vonatkozó javaslat pedig a politikai kockázatok növekedését jelzi. A bank szakértői is úgy vélekednek, hogy újból Magyarország felett lebeg a leminősítés veszélye.

A Raiffeisen Bank budapesti elemzői szerdai heti jelentésükben emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt napokban folytatódott a forint gyengülő trendje. A nemzetközi környezet nem használ a hazai fizetőeszköznek - Görögország közeli csődje ismét napirendre került - de a forint leértékelődése alapvetően a kormánynak a devizahitelek fixált árfolyamon való törlesztését lehetővé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés