Előfizetői tartalom

Újra a forint ellen játszanak külföldön - Mi lesz ebből?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban változó intenzitással, de összességében folyamatosan negatív megítélést fogalmazott meg a magyar piacok kapcsán a Societe Generale londoni stratégiai csapata, amely ma ismét kiadott ügyfeleinek egy forintgyengülésre számító ajánlást. A SocGen megfogalmazása szerint lényegében véget értek azok a "mézeshetek", amelyeket a Brüsszel felőli április végi jelzés váltott ki a magyar piacokon, azaz hogy megindulhatnak majd a hivatalos tárgyalások az EU/IMF hitelkeretről. Éppen ezen logika miatt egyelőre kivárást javasolnak ügyfeleiknek, akik hosszabb futamidejű magyar államkötvények vásárlását tervezik. Modelljeik szerint lesznek még jobb beszálló pontok is (magasabb hozamszintek.

Kapcsolódó cikkünk2012.04.25Indulhatnak az IMF-tárgyalások - Elszállt a forintA befektetési bank nem számít arra, hogy nyár vége előtt elkezdődnének ezek a tárgyalások és megítélése szerint ennek a potenciális csúszásnak a kockázatai nincsenek beárazva a piacon. Emellett arra is számít a londoni csapat, hogy Magyarország csak nehézkesen tudja majd megkötni a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés