FONTOS Így fut neki Magyarország a nagy lakáshitel-robbanásnak
 
Előfizetői tartalom

Mi lesz ezek után a forinttal? - Borúlátóbbak lettek a nagyok

Portfolio
A nemzetközi piacokat uraló bizonytalanság ellenére a forint meglehetősen stabil az euróval szemben. Talán ennek tudható be, hogy a rövid távú forintkilátásokat illetően némileg pesszimistább álláspontra helyezkedtek a hazai alapkezelők: bár többségük (79%) ugyan továbbra is arra számít, hogy a forint az elkövetkező 3 hónap során a 270-es szint +/-2%-os környezetében fog tartózkodni, a jelentősebb (2%-nál nagyobb) forintgyengülést prognosztizálók aránya a korábbi 17-ről 21%-ra nőtt. A MAX index kapcsán is borúlátóbbak lettek a profik rövid távon, ez pedig megmutatkozik a kötvények saját benchmarkhoz képesti súlyozásában. Az eszközosztályt nettó alulsúlyozók aránya közel 40%-on áll, amire tavaly december óta nem volt példa.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Buda-Cash, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Generali, ING, K&H, MKB, Pioneer, Quaestor, Raiffeisen. Az elmúlt hetekben a Görögország megsegítése körüli huzavona mellett az amerikai adósságproblémákkal kapcsolatos aggodalmak, valamint a globális konjunktúra lassulásától való félelem befolyásolta elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés