Előfizetői tartalom

Így fut neki Magyarország a nagy lakáshitel-robbanásnak

A tavalyi feleződést idén több mint duplázódás követte a lakáshitelezésben, így a tavalyi 600 milliárd forint után jó esély van arra, hogy 2024-ben több mint 1000 milliárd forintnyi lakáshitelt vesz fel a magyar lakosság. Az MNB nemrég közzétett Lakáspiaci jelentéséből több érdekesség is kiderült arról, miként vágott neki a hitelpiac ennek a ritkán látható bővülésnek.

A jegybank statisztikái alapján az idei első három hónapban 265 milliárd forintnyi lakáshitel-szerződés kötött a magyar lakosság, ami nem kevesebb mint 230%-a az egy évvel korábbinak, vagyis több mint duplázódásról beszélhetünk a tavalyi alacsony bázishoz képest. A piaci és a támogatott hitelek volumene egyaránt jelentősen bővült. A robbanás részben az egyévvel korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés