FONTOS Nagy kihívói akadtak az állampapíroknak – Elképesztő, mit mennek
 
Előfizetői tartalom

Növekvő pesszimizmus az uniós államokban

Portfolio
Az Európai Bizottság által készített felmérés szerint a fogyasztói bizalom tovább csökkent novemberben. A felmérés alapján számított index több mint 4 éve nem volt ilyen alacsony az uniós államokban. A fogyasztói bizalmi index az októberi -10 pontról -12 pontra csökkent (a várakozásoknak megfelelően), míg az üzleti bizalmi index -16 pontról -18-ra mérséklődött. Az utóbbi 5 és fél éves mélypontnak számít.

A fogyasztói bizalom csökkenésnek alapvető oka az elbocsátások növekedése, illetve a gyenge gazdasági teljesítmény miatti növekvő bizonytalanság. Az üzleti vállakozások szintén igen borulátóak, a rendelésállományok és beruházások igen kedvezőtlenül alakulnak. A Bizottság általános eredményei mellett Franciaországban a fogyasztói bizalom emelkedését mutatták Insee...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés