FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Nem veszett el a külföldi bizalom, rekordon a külföldi állomány

Portfolio
Az elmúlt időszakban igen jelentős hozamemelkedés történt a hozamgörbe teljes spektrumán. A hozamnövekedés mértéke az elmúlt egy hónapban az egyes lejáratokon 50-90 bp között alakult. A hozamemelkedés elsősorban a romló inflációs várakozások, illetve az egyre kedvezőtlenebbé váló külső és belső egyensúlyi pozíció, illetve az ezekhez kapcsolódó jegybanki kamatemelés említhető. Mindezek ellenére a külföldi kézben levő állampapírállomány nem csökkent tartósan, sőt összességében még emelkedett is.

A hozamemelkedést okozó eladói nyomás kialakulásában a külföldi és belföldi befektetők egyaránt szerepet játszottak. A külföldi tulajdonban levő állomány május közepéig mintegy 20 mrd Ft-tal csökkent a május elejihez mérten. A hónap végén azonban a folytatódó hozamemelkedés ellenére az állomány ismét gyarapodott, és május 31-re megközelítette az 1,285 mrd Ft-ot.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés