Előfizetői tartalom

Az Axára is kivetette hálóját az OTP

Portfolio
Tárgyalásokat folytat az OTP Bank az Axa Bank magyarországi jelzáloghitel-portfóliójának megvásárlásáról - értesült a Reuters. A francia Axa biztosító tulajdonában lévő belga Axa Bank itteni fióktelepe hat év alatt 108 milliárd forintos veszteséget szenvedett el Magyarországon. A számok alapján úgy tűnik, az OTP mintegy ötödével növelhetné hazai jelzáloghitel-portfólióját egy ilyen tranzakcióval.

A hírügynökség pénzügyi szektorban dolgozó forrásaitól értesült arról, hogy az OTP Bank hónapok óta tárgyal az Axa Bankkal és közel állnak a felek a tárgyalások végső stádiumához. A hírügynökség megkeresésére az Axa Bank és az OTP sem kommenálta az értesülést. Előbbi annyit árult el, hogy elkötelezett a magyar piac iránt, és akármikor jelentős változás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés