Előfizetői tartalom

Bejelentették az összeolvadás részleteit a Raiffeisennél

Portfolio
Határozatot hozott a tőzsdén jegyzett Raiffeisen Bank International (RBI) és többségi osztrák tulajdonosa, a Raiffeisen Zentralbank az október elején bejelentett összeolvadás részleteiről. A részvények száma az RBI eddigi részvényszámához képest több mint 12%-kal fog nőni, ennek negatív, hígító részvénypiaci hatását azonban kompenzálhatja az összeolvadásból származó értéknövekedés.

Közleményében az alábbiakat közölte a Raiffeisen: az RBI tőzsdén kereskedett részvényeinek aránya (free float percentage) az eddigi 39,2%-ról 34,9%-ra csökken, a kibocsátott részvények darabszáma 35 960 583-ral 328 939 621-re nő, ami 12,3%-os növekedést jelent, a két bank összeolvadásakor alkalmazott részvény-cserearányt alaposan alátámasztott módszertannal, a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés