Előfizetői tartalom

Beszállnak a takarékok az FHB-ba

Portfolio
Ahogy az elmúlt hetekben kiderült, a szigorodó tőkekövetelmények és a bank növekedési tervei miatt tőkeemelést hajt végre az FHB. A lépésre a jelzálogbank hétfői közgyűlésén hatalmazták fel a részvényesek az igazgatóságot, mára pedig az is kiderült, kik az új tulajdonosok. A Takarékbank és 30 takarékszövetkezet 30,5 milliárd forintnyi befektetéssel száll be az FHB Jelzálogbankba, ami az elmúlt években kialakított FHB-takarékszövetkezeti üzleti kapcsolatok erősödését és a növekedési lehetőségek minden eddiginél eredményesebb kihasználását ígéri - a meglévő részvényeseket érintő hígítási hatásokat valószínűleg bőven kompenzálva. Első blikkre úgy tűnik számunkra, hogy most ért véget az a nyilvános, de az átlagszemlélő számára közepesen átlátható intézményi átalakulás, amely bázisán felépülhet az integráció és az FHB üzleti modellje, illetve kialakul a szektor tagjainak egymáshoz viszonyított kapcsolatrendszere. Most zárul le az a folyamat, amelyet az FHB - nem kis támadási felületet hagyva - az elejétől kívülről motorizált. Most az FHB nem csak az integráció tagja, hanem a tőkeemeléssel a takarékszövetkezetek is beléptek a tulajdonosai közé, mégpedig számottevő tulajdoni hányaddal. Összefoglaljuk, hogyan jutottunk el idáig.

Disclaimer: Spéder Zoltán, az FHB elnöke a Portfolio-t kiadó Net Média Zrt.-nek és egyúttal tulajdonosának, a CEMP-nek is elnöke.Ismerős tulajdonosok az FHB-banSajtótalálgatásokkal ellentétben nem az állam vagy egy titokban tartott befektető, hanem az FHB 2013 óta természetes szövetségeseinek számító takarékszövetkezetek szállnak be új tulajdonosként központi bankjukkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés