Bréking: távozik a Budapest Bank vezére

2017. január 11. 10:36  english version   
nyomtatás
 
Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről, vezetői feladatait március 31-ig látja el. Utódjának keresése folyamatban van - közölte a társaság.UPDATE1: Mint kiderült cikkünk első megjelenése után, Zolnai György a Raiffeisen élén folytatja:
2017.01.11 11:34 Még egy bréking: a magyar Raiffeisen is vezérigazgatót vált

UPDATE2: a Budapest Banktól való távozásának körülményeiről Zolnai György nyilatkozott nekünk:
2017.01.11 11:45 Mi lesz a BB-vel? Villáminterjú az év eddigi legnagyobb banki igazolásávalZolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén. Mintegy 30 éves, széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a banki-pénzügyi szektorban, karrierje során számos felsővezetői pozíciót töltött be nemzetközi vállalatoknál itthon és a régióban. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett - idézi fel a bank közleménye.

Vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő hitelintézete maradt - fogalmaz a közlemény. Zolnai György 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

A vezérigazgató személyes karrier céljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés. Zolnai György a bank közleménye szerint határozottan optimista a társaság jövőjét illetően, az állami tulajdonost képviselő Bártfai-Mager Andrea pedig úgy véli, a bank a vezérigazgatóváltás után is az eddig járt úton halad előre.

A Budapest Bank új tulajdonosát egyébként még nem jelentették be, de azt tudni lehet, hogy a GE-nek fizetett 700 millió dolláros vételárat szeretné az állam elérni az eladási ár kialkudása során. Ez a közel 206 milliárd forint viszonylag sok lenne egy évi 13-15 milliárd forintos nyereséget termelő (közel 15-ös P/E ráta), és 2016 végén becslésünk szerint közel 130 milliárd forintos könyv szerinti értékkel bíró bankért (1,6 körüli P/BV).

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium