FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Kivonulnak a bankok? - 5000 állás került veszélybe egyetlen nap alatt

Portfolio
Egyetlen nap alatt három nagybankról is érkezett olyan hír, miszerint ezres nagyságrendben helyeznének át álláshelyeket Londonból Európa más nagyvárosaiba. A UBS és az HSBC 1000, a Goldman Sachs pedig 3000 londoni állást szüntethet meg. A Goldmannál nemcsak Frankfurt, de Varsó is nyerő lehet: utóbbi városba állítólag a befektetési bank back office-át helyeznék át.

A három nagybank közül a UBS elnöke, Axel Weber a BBC-nek azt mondta, 1000 álláshelyet érinthet a svájci bank 5000 londoni pozíciójából a Brexit, az HSBC vezérigazgatója, Stuart Gulliver szerint a Nagy-Britanniában generált kereskedési bevételek ötödét hozzák azok az álláshelyek, amelyeket Párizsba telepítenének át - számolt be a CNBC, a Goldman Sachs pedig a német Handelsblatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés