Előfizetői tartalom

Pánikszerű összeomlás indulhat a világ egyik legnagyobb gazdaságából

Portfolio
Sorra dőlnek be az állami kézben lévő cégek a világ második legnagyobb gazdaságában, Kínában, az állam pedig úgy tűnik, hogy nem fogja őket kimenteni, ezért a kötvénytulajdonos bankok az ügyfeleik pénzéből fedezhetik majd a veszteségeiket. Az ebből fakadó bizalomvesztésnek olyan pánik lehet az eredménye, amely az egész ország gazdaságát magával rántja. Mindeközben a bankok maguk is nagy bajban vannak: a nem teljesítő hiteleik a 2008-as válság óta nem látott magaslatokat öltenek.

Hitelezés 2016 A bankok helyzetéről is szó lesz a Portfolio Hitelezés 2016 Konferenciáján. Információ és jelentkezés A Bloomberg szerint egyre hosszabb azoknak az állami cégeknek a listája Kínában, amelyek fizetésképtelenné váltak: idén eddig nyolc állami tulajdonban lévő nagycég jelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés