Előfizetői tartalom

Újabb bomba hír: megveszi a magyar állam a Budapest Bankot is? (3.)

Portfolio
A magyar állam megveheti a Budapest Bankot - értesült a 444.hu. A hírt a Reuters két forrása is megerősítette. Végső döntés nincs, de a rendkívül szűk körben zajló tárgyalások eredményét állítólag már hétfőn bejelenthetik. A Budapest Bank a Portfolio durva becslései szerint 83-92 milliárd forintot érhet, tehát többe kerülhet a magyar államnak, mint a közel 17 milliárd forintért megvásárolt MKB Bank.

Az állam nem az egyedüli vevőjelölt volt: a spanyol Banco Santander bankóriás is versenyben volt. A Budapest Bank minderre úgy reagált, hogy "a GE Capital piaci pletykákat, spekulációt nem kommentál." Motivációk a GE oldaláról:a társaság fokozatosan igyekszik leépíteni pénzügyi tevékenységét, a GE Capitalt, a skandináv érdekeltségeket nyáron eladták a Banco Santandernek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés