FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Magyar biztosítók: nőtt a bevétel, csökkent a nyereség

Portfolio
Több mint 6,6%-os díjbevétel-növekedést ért el az első negyedévben a magyar biztosítási szektor, ebből az élet ág közel 5%-os, a nem-élet ág pedig mintegy 8%-os növekedést mutatott fel az előző év azonos időszakához képest - közölte az MNB. A 15,8 milliárd forintos adózott eredmény 15%-kal elmarad viszont az egy évvel korábbitól.

Az MNB pénteken közzétett, biztosítóintézetekre vonatkozó adatai szerint A szerződésállomány 3,8%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva, ez döntően a nem-élet üzletági 4,4%-os szerződésszám emelkedés eredménye. A szektor első negyedéves díjbevéte 254,7 milliárd Ft volt, mely több mint 6,6%-kal haladja meg az előző év ugyanazon időszakához viszonyított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés