Előfizetői tartalom

Elképesztő ábrák: a magyarok és a világ zsebében turkálunk

Portfolio
Idén június végéig 280 ezer milliárd dollárra nőtt a világ összvagyona, melynek döntő része továbbra is a dollármilliomosok kezében van. A Credit Suisse Global Wealth Reportja szerint 5 éves távlatban a középosztálynak egyre nagyobb szerep jut a vagyonfelhalmozásban, különösen a feltörekvő gazdaságokban kapnak erőteljesebb szerepet. A friss tanulmányból kiderül az is, hogy a jelenlegi, egy felnőtt lakosra jutó átlagvagyont tekintve Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el.

280 ezer milliárd dollárnál a világ összvagyonaMiközben az egy felnőtt lakosra jutó globális átlagvagyon évente átlagosan 7%-kal nőtt 2000 és 2007 között, a medián jövedelem ennél is nagyobbat nőtt, ugyanezen időtávon évente átlagosan 12%-kal. Ennek vetett véget a globális gazdasági válság, és bár az azt követő időszakban folytatódott a vagyonnövekedés, egy sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés