Előfizetői tartalom

Lehullt a lepel a szupergazdagokról

Portfolio
Az év a csúcsdöntésekről szól, egy friss kutatás szerint a leggazdagabbak száma a 211 ezret is meghaladja világszerte. A legalább 30 millió dolláros vagyonnal bíró vagyonos ügyfelek a populáció 0,004%-át teszik ki, mégis a globális vagyon 13%-a az övék, ami az amerikai GDP közel kétszerese - derül ki a Wealth-X és a UBS közös elemzéséből.

Néhány érdekes tény: a legalább 30 millió dolláros vagyonnal rendelkezők száma 2014-re 6%-kal 211 275 főre emelkedett a teljes vagyonuk összesítve meghaladja a 30 ezer milliárd dollárt, amely az amerikai GDP közel kétszerese a világ lakosságának mindössze 0,004%-át teszik ki a szupergazdagok, viszont a vagyonból 13%-kal részesednek a vagyont 64% saját erejéből szerezte meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés