Előfizetői tartalom

Ők a valaha élt leggazdagabb amerikai elnökök

Portfolio
Közeledik az amerikai elnökválasztás, lázban ég az USA és az egész világ, miközben az elnökjelölt Hillary Clinton és Donald Trump minden fronton támadják egymást. Legutóbb az adóbevallás miatt kerekedett ki nagy balhé, Clinton éppen a napokban hozta nyilvánosságra a vagyonadatait. Ezen felbuzdulva a CNBC összeszedte a valaha élt tíz leggazdagabb elnök listáját, akik közül a leggazdagabbnak félmilliárd dolláros vagyona is volt, és mindez még a 18. században.

Kennedy, F. D. Roosevelt, Clinton, Hoover. 10. John F. Kennedy (1961-1963), 1 milliárd dollár, de...A Kennedy-család vagyona messze meghaladja bármely más amerikai elnök vagyonát, azonban John F. Kennedy azt nem közvetlenül, hanem a családjával osztozva birtokolta. A vagyont még a volt elnök apja halmozta fel különféle részvény- és árupiaci befektetésekkel, az így szerzett pénzt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés