Előfizetői tartalom

1000 milliárd forint felett a deficit

Portfolio
Júniusban 310 milliárd forintos hiányt mutatott a költségvetés egyenlege, ami kedvezőbb a Nemzetgazdasági Minisztérium két héttel ezelőtt felülvizsgált negyedéves hiányprognózisából adódó 352 milliárdos lyuknál. Az első féléves kumulált deficit így 1034 milliárd forintra emelkedett szemben a tárca által két héttel ezelőtt előrejelzett 1076 milliárd forinttal. A tárca szerint a kormány megtakarítási intézkedési állnak a háttérben. Az NGM ezúttal is hangsúlyozza, hogy tartható az idei hiánycél, igaz már nehéz követni, hogy pontosan melyik számot kérheti majd számon a befektetői közösség.

Mi történt júniusban? Az NGM délután megjelent államháztartási gyorstájékoztatója szerint az államháztartás központi alrendszerének június havi hiánya 310,4 milliárd forintban teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 280,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 34,9 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés