Portfolio signature

Rengeteg piacmozgató esemény lesz a héten: csak kapkodjuk majd a fejünket

Portfolio
Rég láttunk olyan mozgalmas hetet, mint ami előttünk áll. Nemcsak idehaza, de külföldön is egymást érik a fontos események, amelyek megmozgathatják a piacokat. Mutatjuk, mire kell figyelni.

Nagy mozgásokat láttunk múlt héten a világpiacokon. A részvényindexek a hét első felében már elkezdték az emelkedést, az amerikai adatok miatt viszont ismét lefelé ütötték az indexeket. A GDP a vártnál gyengébben alakult, ami piaci szempontból jó hír, hiszen azt jelenti, hogy a Fed monetáris politikája elkezdhette fékezni a gazdaságot, így hamarosan elkezdődhet a kamatcsökkentés. A GDP-vel együtt közölt első negyedéves inflációs adatok (PCE, személyes fogyasztási kiadások árindexe) viszont kellemetlen meglepetést okoztak, így megütötték ennek hatására a piacokat.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A világpiaci mozgás természetesen nem hagyta érintetlenül a magyar eszközöket sem. A magyar részvénypiacok is nagy kilengést mutattak múlt héten, a forint is hintázott. A hét összességében kis erősödést hozott a magyar fizetőeszköznek, amihez segíthetett az MNB keddi kamatdöntése is, de a 390-es szintet még mindig nem tudta (felülről) ostrom alá venni a forint.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Mi várható ezen a héten?

A héten rengeteg makroadat érkezik, még május 1-én is, amikor Európában sok helyen zárva lesznek a piacok. Idehaza is érkeznek fontos hírek, de piacmozgató hatással elsősorban az eurózónából és az Egyesült Államokból érkező adatok bírnak majd.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen piacmozgató események jönnek a héten?
  • Melyik napokra kell odafigyelni?
  • Mi mozgatja mostanában a piacokat?
  • Mi lesz a hét legfontosabb eseménye?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés