Előfizetői tartalom

A kínai lassulás miatt nyomott marad a világgazdasági bővülés

Portfolio
Nyomott lehet a világgazdasági növekedés az elkövetkezendő két évben, ami most leginkább a kínai lassulásnak, illetve a latin-amerikai gazdaságok visszafogott teljesítményének lesz köszönhető - állapítja meg a Moody's ma napvilágot látott negyedéves makrogazdasági jelentése. A legnagyobb kockázatok között a kínai részvény- és ingatlanárak további zuhanását, a Fed-döntésre való rossz reakciót és a Grexitet említik meg.

A hitelminősítő legfrissebb jelentésében fenntartja a G20 országok átlagos GDP-növekedésére vonatkozó 2,7 százalékos előrejelzését erre az évre, míg jövőre arra számítanak, a bővülés üteme 3 százalékra nőhet. Mindez ugyanakkor még így is alulmúlja a G20 gazdaságok válság előtti átlagos teljesítményét és a Moody's nem is számít rá, hogy a krízis előtti bővülési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés