Előfizetői tartalom

A munkaadók szerint elég az 50%-os bérpótlék vasárnapra

Portfolio
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) közleményben állt ki az 50%-os vasárnapi bérpótlék mellett. Álláspontjuk szerint a törvény által előírt, 50 százalékos mértékű vasárnapi pótlék megfelelő ellentételezést jelent, az ezzel kapcsolatban kialakult vita rendezését pedig a munkáltatói szervezetekre és a szakszervezetekre kell hagyni.

Az MGYOSZ érvelése szerint a Munka Törvénykönyve nem különböztetheti meg egymástól az egyes munkavállalókat és munkáltatókat az alapján, hogy mely ágazatban dolgoznak, ezért nem értenek egyet egy olyan gyakorlattal, amely egyes ágazatokra eltérő szabályokat ír elő a munkavégzés általános feltételeinek tekintetében, mint például a vasárnapi munkavégzés pótlékának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés