Előfizetői tartalom

A törökök megfenyegették az egész EU-t

MTI
Az Európai Uniónak az év végéig életbe kell léptetnie a török állampolgárok schengeni vízummentességét és abba kell hagynia annak követelését, hogy Törökország módosítsa a terrorizmus elleni küzdelemről szóló vitatott jogszabályait, különben Ankara felmondhatja az illegális bevándorlás feltartóztatását célzó menekültügyi egyezmény rá eső részét - jelentette ki kedden Ömer Celik török EU-ügyi miniszter Ankarában.

A Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó tárcavezető szerint a terrorizmus elleni török jogszabályok módosításának kikényszerítése a fennálló helyzetben olyan lenne, mintha sorompót húznának a vízumkönnyítés útjába, ezért Ankara feltételezni fogja, hogy az EU nem tartja be ígéreteit.Ebben az esetben nem fogjuk végrehajtani a menekültek visszafogadására vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés