Előfizetői tartalom

2015 az adóemelések éve

A Portfolio gyűjtése szerint jövőre legalább kilenc adóemelés valósul meg, ha a kormány által beterjesztett tervezet lép életbe. Persze az adócsomag november 18-i megszavazásáig még számtalan módosítás érkezhet. De nem is emiatt elkeserítő az adóintézkedések üzenete, sokkal inkább az új különadók miatt. A kormány láthatóan kedvenc adópolitikai eszközének tartja a szektoriális terheket, és egy jelentéktelennek tűnő 20 milliárd forintos bevételért is jelentős kockázatokat vállal fel. Ez pedig minden "extraprofitot" termelő ágazat számára figyelmeztető.

Lássuk a mérleget! A kormány minden fronton igyekszik a kiszámíthatóság és átláthatóság fontosságát hangsúlyozni, legutóbb épp a 2015-ös adótervezet kapcsán. A hivatalos kommunikáció szerint stabil marad jövőre is az adórendszer, csak épp a csomag lényeges elemeit nem domborították ki a bejelentések során. Ez történt a legtöbb kedvezőtlen irányú adóintézkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés