Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban Matolcsy 2013-as számait is átírják

Már-már követhetetlen tempót diktál a kormány a jövő évi költségvetés tervezését illetően. Csütörtökön ugyanis várhatóan elfogadják a 2013-as büdzsé fő számait a Parlamentben, ám ezt megelőzően a kormány - egy bizottsági módosító javaslat segítségével - az utolsó pillanatban alapjaiban írja át a tervezetet. Erre a 300 milliárd forintba kerülő munkahelyvédelmi akcióterv és az egészségügyi bérrendezés érdekében megvalósuló jövedéki adóemelés miatt van szükség. Az Országgyűlés költségvetési bizottsága által beterjesztett módosítás érdekessége, hogy a kormány 109 milliárd forinttal alacsonyabb kamatkiadással számol jövőre az EU/IMF-megállapodás miatt, tranzakciós illetékből pedig már csak 240 milliárd forintos bevételt vár a Matolcsy György által korábban említett 380 milliárd forint helyett. A módosításból az is kiderül, hogy jövőre megmarad a baleseti adó az új egységes biztosítási adó mellett.

Igazi törvényjavaslat dömping bontakozik ki a szemünk láttára a Parlament rendkívüli nyári ülésszakának utolsó, csütörtöki üléséhez közeledve. Kedden ugyanis Matolcsy György a kormány nevében benyújtotta a munkahelyvédelmi akciótervvel összefüggő törvényjavaslatokat, valamint beterjesztette a 2013-as egészségügyi béremelés miatt megvalósuló jövedéki adóemelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés