Előfizetői tartalom

Bejelentette Matolcsy - Lecsap a kormány a bankokra

Portfolio
Elhalasztja a pénzügyi szervezetek különadójának lefelezését és a tranzakciós illetéket 2 ezrelékre emeli a kormány a legújabb megszorító csomagban. A kormány ma reggel egy 367 milliárd forintos pótlólagos kiigazításról döntött, mely összesen 7 intézkedést tartalmaz. Matolcsy György a szerda délelőtti sajtótájékoztatón többször hangsúlyozta, hogy a ma bejelentett kiigazításra az Európai Bizottság "közgazdaságilag megalapozatlan véleménye" miatt van szükség és ezzel a kormány nem ért egyet. Ezért a kormány az Európai Bizottság kettős mércéjével nem ért egyet.Fontosabb részletek Az Európai Bizottság október 15-én tájékoztatta a kormányt arról, hogy számításai szerint 3,7-3,9% lenne a 2013-as deficit (a legutóbbi 400 milliárdos csomag hatását figyelembe véve) A kormány erre reagálva - miután tart a kohéziós források felfüggesztésétõl - szerdai ülésén egy 367 milliárdos pótlólagos csomagról döntött A 7 intézkedésbõl álló csomag keretében nem felezõdik le jövõre a bankadó, a pénzügyi tranzakciós illeték mértéke 2 ezrelékre duplázódik, a MÁK illetékfizetése duplázódik, változik a helyi iparûzési adó számítása (magasabb teher a cégeknek), országos szinten bevezeti a kormány a közmûadót, átalakítja a cafeteria rendszerét, és szigorítja az áfabefizetés ellenõrzését Jövõre 0,9%-os növekedés jöhet a kormány legújabb prognózisa szerint (korábban 1%-ot várt)

2012. október 17. 14:55 Megosztás Szabadesésben az OTP A nagyobbik tőzsdén jegyzett hazai pénzintézet, az OTP papírjai kora délután eladói nyomás alá kerültek, akkor azonban "még csak" 5 százalékos volt az esés mértéke. Ez azonban három óra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés