Előfizetői tartalom

Száz aktív emberből 51 adózik - Egyre több a minimálbéres

Portfolio
A 15 és 64 év közötti korosztály (az úgynevezett aktív korú lakosság) 65%-a vallott be jövedelmet, 51% fizetett valójában adót. Ez azt jelenti, hogy 6,9 millió személyből 4,5 millió adott be adóbevallást, 3,5 millióan vettek részt valóban a közteherviselésben (legfeljebb közvetett adók formájában) - írja a NAV adataira hivatkozva a Magyar Nemzet.

Ahogy korábban is, 2010-ben szintén a keleti megyében volt a legalacsonyabb a legális foglalkoztatás, a Dunántúlon sokkal jobb a helyzet. A 65 százalékos országos átlaghoz képest Szabolcsban 59%, Vasban viszont 71% volt adóbevallást benyújtók aránya. A főváros érdekes módon átlag alatti, 62%-os mutatóval rendelkezik. A válság kitörése óta 60 ezer adózó tűnt el, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés