Előfizetői tartalom

Csökkenő államadósság? - Ezek lehetnek az idei trükkök

Portfolio
Év végére csökkenhet a GDP-arányos magyar államadósság, méghozzá úgy, hogy egyre nagyobb hányada kerül belföldi kézbe - mondta el Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek. A szakember utalásaiból kiderül, hogy ehhez milyen természetes tényezők és milyen kisebb trükkök járulhatnak majd hozzá. Amit viszont nem hangsúlyoz kellően, az pedig a forint gyengülő árfolyama nyújtotta kihívás.

A második fél évben csökkenhet az államadósság, amihez a devizaadósság leépülése szolgáltat alapot - mondta el Borbély László András az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Elmondása szerint a törvényben elvárt szintre, a 79,4 százalékos GDP-arányos étéke alá csökkenhet az állomány, míg július végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés