Előfizetői tartalom

Hatalmas hozamugrás, csökkentett eladás a mai kincstárjegy aukción!

Portfolio
A mai aukción 40 milliárd forint összegben hirdetett meg 12 hónapos diszkontkincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ, amelyre igen gyenge érdeklődés mutatkozott, így az eredetileg tervezetthez képest 10 milliárddal kevesebbet értékesített az adósságkezelő. A hozamok hatalmasat, 60 bázispontnyit ugrottak, így több mint két éve nem látott magasságban van a 12 hónapos DKJ hozama.

A D121212 jelű, 12 hónapos diszkontkincstárjegyből ma a szokásosnak mondható 40 milliárd forint összegben tartott aukciót az ÁKK. Azonban mindössze 57,5 milliárd forint ajánlat érkezett, ami a másfélszeres lefedettségnél is kevesebb némileg. Így a kibocsátó az eredetileg tervezetthez képest 10 milliárddal kevesebbet, 30 milliárd forint összegben fogadott el ajánlatokat. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés