Előfizetői tartalom

Besült a magyar kincstárjegy-aukció!

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ annyira kevés ajánlattal szembesült a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióján, hogy végül semennyi forrást nem vont be. Ilyen helyzetbe nagyon ritkán kerül a magyar állam: a globális pénzügyi válság legmélyebb szakaszában (2008 ősz és 2009 tavasz) sem volt ilyen. Egyedül a 2011-es végtörlesztés bejelentését követően láttunk hasonló esetet a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek esetében. A forint piacán eddig nem láttunk reakciót a kudarcos eseményre.

Befuccsolt az aukció Már tegnap is rendkívül gyengén alakult a 3 hónapos állampapírok aukciója, de a mai esemény még annál is rendkívülibb. Teljesen kudarcba fulladt kincstárjegy-aukciót ugyanis utoljára a 2011-es végtörlesztés bejelentését követően láttunk, amikor rendkívüli nyomás volt a forint alapú eszközök piacán. Ma egyébként még az akkori kudarcos aukciónál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés