Előfizetői tartalom

Amíg eladjuk az állampapírokat, maradnak a nem-szokványos lépések

Portfolio
Bár voltak az utóbbi egy-két hétben arra utaló jelek, hogy mintha fordulat állt volna be a kormány gazdaságpolitikájában, több kormányzati forrás is arról beszélt az [origo]-nak, hogy nem erről van szó, azaz folytatódnak a nem-ortodox gazdasági megoldások. Egy, a Fidesz-frakció belső köréhez tarozó forrás szerint amíg az állampapírokat veszi a piac, addig nem fog felmerülni, hogy a kormány változtasson a jelenlegi stratégiáján, és továbbra is előnyt élvezhetnek majd a nem-szokványos lépések.

A forrás szerint a kormány nem tett le a devizahitelesek kimentéséről, azaz szeretne minél több devizahitelest március-áprilisra forinthitelbe átterelni azért, hogy visszanyerhesse az árfolyampolitika szabadságát. Elmondása szerint jelenleg a közalkalmazottak számára próbál egy újabb adósságmentő csomagot összeállítani a gazdasági tárca. Matolcsy György közelmúltbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés