Előfizetői tartalom

Nagyokat rántottak a héten a nemesfémeken, de miért?

Szokatlanul nagy kilengésekkel kezdődött az újév a nemesfémpiaci befektetőknek, hiszen az újév első kereskedési napján az amerikai fiscal cliff probléma részleges megoldása hatalmas emelkedést váltott ki ebben az eszközosztályban is, de már másnap jött a "feketeleves" az amerikai jegybank irányából. Pénteken aztán a folyatódó nagy esést meglepően nagy emelkedés követte, így végül az arany stabilan zárta a hetet, az ezüst pedig emelkedni is tudott egy kicsit. Fontos látni, hogy a nagy mozgásokban nemcsak fundamentális, hanem technikai eredetű tényezők is szerepet játszanak, pontosabban ezek felnagyították a kilengéseket. Ezek között évek óta ismétlődő jelenség is megtalálható.

Nagy kilengés 3 nap alatt Az újév hajnalán megszületett amerikai politikai egyezség a fiscal cliff-nek nevezett kényszerű költségvetési megszorítások részleges elkerüléséről az arany és az ezüst piacán is nagy szárnyalást váltott ki a szerdai kereskedés során. Az arany meggyőzően ugrott az 1660 dollár körüli 200 napos mozgóátlag fölé, sőt átmenetileg az 1700...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés