Előfizetői tartalom

Bankrohamot és még súlyosabb válságot okozna a görögök kilépése

Portfolio
Bankrohamot okozna nemcsak Görögországban, hanem a fertőző hatások miatt más eurózóna tagállamokban is az, ha a görögök kilépnének az eurózónából, ráadásul a kilépés nem is oldaná meg, csak súlyosbítaná az adósságproblémájukat - hangsúlyozta mai budapesti sajtótájékoztatóján Robert A. Mundell. A világhírű közgazdász többek között az optimális valutaövezetek elméletéért 1999-ben Nobel-díjat kapott és gyakran az euró keresztapjának is nevezik. A szakértő továbbra is büszke az eurózónára, nagy sikernek tartja a fizetési övezet létrejöttét és véleménye szerint három feltételt kell teljesítenie a tagállamoknak ahhoz, hogy az övezet problémáit le lehessen küzdeni.

Mundell piaci menekülő célpontokról alkotott véleményét alábbi cikkünkben foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2011.09.08Mit gondol egy Nobel-díjas közgazdász a frankról és az arany kilátásairól? Még messze nincs vége a 2008-ban indult világgazdasági válságnak, egy második gazdasági lassulási szakaszban vagyunk és sokan úgy látják, hogy főként egy harmadik amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés