Előfizetői tartalom

Beszólt az EKB, reagált a minisztérium

Portfolio
A módosított törvénytervezet továbbra sem old meg az MNB függetlensége tekintetében korábban kiemelt számos aggályt - áll az Európai Központi Bank csütörtöki, MNB-törvény módosításairól megjelent véleményében. Ezért az EKB továbbra sem elégedett - a jelenlegi módosításokkal együtt - a magyar jegybanktörvénnyel a jegybanki függetlenség helyreállítása szempontjából. Ez pedig nem sok jót vetít előre az IMF-megállapodás ügyében. A Nemzetgazdasági Minisztérium reakciójában azt közölte, hogy jelenleg is tartanak az ötoldalú egyeztetések a jegybanktörvény finomhangolásáról.

Reagált az NGM! Az EKB véleményének megjelenése után a Reuters hírügynökség megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot. A tárca közölte, hogy a jegybanktörvényhez eddig benyújtott módosítások az Európai Bizottság által felvetett aggályokat kezelik a Bizottság által elfogadott módon. A minisztérium hírügynökségnek adott rövid válaszában emlékeztet arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés