Előfizetői tartalom

Bevallotta a kormány, miért kell idén a 250 milliárdos zárolás!

Portfolio
A kormány az egyszeri (nyugdíjvagyon és annak terhére elszámolt) tételek nélkül számolt, a költségvetési törvényben előírt hiánycél tartása érdekében döntött a 250 milliárd forintos zárolásról az idei költségvetésben, miután idén várhatóan a korábban jelzettnél kevesebb adóbevétel folyik be - olvasható a Brüsszelnek pénteken elküldött dokumentumban a stabilitási alap létrehozásának egyik indoka, amit eddig a kormány nem hangoztatott. A 2011-2015-ös évekre vonatkozó kormányzati terveket és makrogazdasági pályát bemutató konvergencia programból az is kiderül, hogy a kormány az Európai Uniónak megígérte: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy héttel ezelőtti javaslatának megfelelően tartós lesz a GDP közel 1%-át kitevő kiigazítás.

Pénteki cikkünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy a (csak angol nyelven nyilvánosságra hozott, 85 oldalas konvergencia programban szereplő) strukturális reformprogram keretében milyen intézkedéscsomagokat tervez a kormány. A lépések - a Széll Kálmán tervben már ismertetett - 7 "reformra váró" területet érintenek és 35 főbb intézkedést mutatnak be (lásd: cikkünk végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés