Előfizetői tartalom

Borzasztó számok az építőipartól

Portfolio
Úgy tűnt, hat év után megfogta a padló az építőipart, ám most mintha még a szőnyeget is kirántották volna az ágazat alól: a 2012 harmadik negyedévében megfigyelt élénkülést újabb visszaesések követik. Novemberben a termelés volumene 3,6 százalékkal maradt el az előző havi szinttől, pedig már októberben is zsugorodást jelzett a KSH.

A gyenge őszi hónapok azt eredményezik, hogy a termelés immár 11,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. Az ágazati tendenciákat figyelve újra borúsabb lett a kép: a harmadik negyedévben az építőipar húzni tudta a GDP-t, most viszont úgy tűnik, visszaáll a korábbi rend, lefelé nyomja a recesszióba a magyar gazdaságot a szektor.A visszaesésben továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés