Előfizetői tartalom

Csak hat uniós országnak sikerül az adósságcsökkentés

Portfolio
Két év alatt, 2012-ről 2014-re az Európai Unió 27 országából mindössze hatnak sikerül csökkentenie államadósságát az Európai Bizottság friss prognózisa szerint. Eközben három országban 10 százalékpontot meghaladó mértékben emelkedik az államadósság, ezek az országok nem meglepő módon a komoly bajokkal küszködő déli országok, Görögország, Spanyolország és Ciprus. Az adósságcsökkentők élén Németország és Svédország áll, de Magyarország is a kevesek közé tartozik.

2012-ről 2013-ra inkább stagnál (+0,1%-pont) a magyar államadósság, míg 2014-re 0,9 százalékponttal csökkenhet Brüsszel friss prognózisa szerint. Ugyanakkor a magyar adósság az uniós szervezet tavaly őszi prognózisához képest kisebb mértékben csökkenhet. Ez jórészt annak lehet betudható, hogy az idei évre már nem mérsékelt növekedést, hanem GDP-csökkenést vár Brüsszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés