Előfizetői tartalom

Jó hír a frankhiteleseknek: megütötték a svájci frankot

Portfolio
Svájcnak nem tetszik az a helyzet, hogy menekülő devizaként használják a pénzét, mert annak erősödése árt a versenyképességüknek (amiben mellesleg elsők szoktak lenni a világon). A helyzetre válaszul most ismét arra tettek utalást, hogy készek negatív betéti rátát bevezetni, amitől a frank azonnal gyengülni kezdett mindennel szemben. Ezen lépésük bejelentésére egyébként kiváló lehetőséget is adhat a jövő csütörtöki kamatdöntésük. Ha bekövetkezik, akkor tovább csökkenhet a frankhitelesek törlesztője.

A svájci frank az elmúlt időszaki fejleményekre (dollárerősödés, geopolitikai feszültségek, további EKB-lazítás) folyamatosan erősödött az euróval szemben. A svájci jegybankárok számára viszont ez a jelenség egyáltalán nem meglepetés, ezért évek óta rögzítettek egy árfolyamküszöböt, amit ha elér az EUR/CHF kurzus akkor interveniálni kezdenek. Az euró az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés