Előfizetői tartalom

Romló forintkilátásra figyelmeztetnek az alapkezelők

Portfolio
A pozitív nemzetközi befektetői hangulat ellenére októberben jelentősebb mértékben gyengült a forint az euróval szemben, a hazai alapkezelők körében azonban a rövid távú kilátásokat illetően így is nőtt a pesszimizmus: a megkérdezettek közel 40%-a a 303-as szinthez képest 2%-nál nagyobb mértékű forintgyengülésre számít az euróval szemben az elkövetkező 3 hónapban. Az állampapírpiaci hozamszintek várható rövid távú alakulásával kapcsolatban némiképp erősödött az optimizmus, a legtöbben azonban még így is semleges álláspontot képviselnek az eszközosztály esetében, azaz a saját benchmarkhoz hasonló súlyozás figyelhető meg.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Buda-Cash, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Generali, ING, MKB, OTP, Pioneer, Quaestor, Raiffeisen. A szeptemberi jelentős leértékelődést októberben további gyengülés követte a forint piacán, az euróval szembeni jegyzések jócskán 300 fölé kerültek. Miután a nemzetközi befektetői hangulat októberben összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés