Előfizetői tartalom

Egész Európát tönkreteheti a görög csomag

Portfolio
Eltérően vélekednek az elemzők a - legfrissebb értesülések szerint - 159 milliárd eurós görög mentőcsomagról. Charles Dallara IIF-elnök bizakodó és a piacok megnyugvását, valamint az adósságválság terjedésének megállását várja a csütörtökön elfogadott programtól. A Citibank elemzői előrelépésnek tartják ugyan az EFSF jogkörének növelését, de egyébként a részletek hiánya miatt nem remélnek sokat tőle, ráadásul a magánszektor bevonásával kapcsolatban is aggályaik vannak. Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász ennél sokkal borúlátóbb, úgy véli Görögország megmentése tönkreteheti a fejlett európai gazdaságokat.

Azóta megszólalt az első hitelminősítő Görögország mentőcsomagja ügyében:Kapcsolódó cikkünk2011.07.22Megszólalt a Fitch: ez részleges csődKapcsolódó cikkünk2011.07.22Megállapodtak a görög mentőcsomagrólAki örül a csomagnak... Charles Dallara, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) igazgatója szerint Európának a Görögország és a többi bajban lévő ország megsegítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés