Előfizetői tartalom

Kevés gyerek született októberben

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2011 első tíz hónapjában 73.153 gyermek született, 3,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 106 443 volt, ami 1,3 százalékos csökkenést jelent a 2010. január-októberi időszakhoz képest. A természetes fogyás 33 290 fő volt, 930-cal több az egy évvel korábbinál. A 2001. évi népszámlálás alapján továbbvezetett népesség becsült lélekszáma a nemzetközi vándorlás figyelembevételével 9 millió 962 ezer fő volt az időszak végén, áll a KSH jelentésében. Októberben egyébként több gyerek született, mint tavaly ugyanilyenkor, de ennek az az oka, hogy tavaly kirívóan alacsony volt a születésszám. Valójában a mostani adat szintén jóval kevesebb a korábbi évek októberében megszokottnál.

Az előzetes adatok szerint 2011 első tíz hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A születésszám a január-áprilisi jelentős 10,9 százalékos csökkenést követően májusban 3,6 százalékkal maradt el az előző évitől, a június és október közötti öt hónapban viszont, átlagosan 3,4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés