Előfizetői tartalom

Még mindig nem látszanak az egykulcsos bébik

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2012. januárban 7621 gyermek született, gyakorlatilag ugyanannyi, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 11 297 volt, ami 5,9 százalékos csökkenést jelent a 2011. januárihoz képest. A természetes fogyás 3676 fő volt, 714-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál. Mindezek a KSH januári népmozgalmi adataiból derülnek ki, melyek arra is rávilágítanak, hogy elsietett volt az egykulcsos adó gyerekvállalásra ösztönző hatásáról beszélni. Amióta ez a kijelentés megtörtént, a gyerekszületések száma csökken.

Az előzetes adatok szerint 2012. januárban 0,1 százalékkal (11-gyel) több gyermek született, a halálozások száma viszont jelentősen alacsonyabb volt, mint az előző év azonos hónapjában. Az egy évvel korábbi születésszám egy csökkenő irányzatú és alacsony szintű születésszám volt, ehhez viszonyítva történt ez a kismértékű emelkedés 2012. januárban - írja a KSH....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés