Előfizetői tartalom

Lesz vasárnap EU-csúcs, de nem lesz döntés az EFSF-ről (3.)

Portfolio
A német Die Welt lap információi arról szóltal: német kormányzati körök nem zárták ki, hogy elhalasztják a most vasárnapra kitűzött (már eleve egy héttel elcsúsztatott) uniós állam- és kormányfői találkozót. Később két vezető név nélküli EU-diplomata, illetve az osztrák pénzügyi tárca is azt mondta: nem tud róla, hogy valóban elhalasztanák a találkozót. Aztán német források jelezték: lesz most vasárnap EU-csúcs, de a pénbzügyi stabilitási mentőkeretről nem lesz döntés, ami tovább rontotta a befektetői hangulatot.

Az első hír tovább fokozta a bizonytalanságot a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, hiszen az arra utalt, hogy nagy egyelőre a megosztottság a kulcsfontosságúnak tartott területeken a nagyhatalmak között és nem tudna a csúcstalálkozó meggyőző eredményeket "produkálni" a piacok számára. Amint arról már beszámoltunk: törésvonal mutatkozik egyelőre a németek és a franciák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés