Előfizetői tartalom

300 forint alá esik a benzin?

Portfolio
Szüntelenül esik a kőolaj árfolyama, az amerikai WTI ma már 59 dollárnál jár, a Brent pedig 63 dollár alatt tartózkodik. Az újabb pofont a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ma közzétett havi olajpiaci jelentése adta, amiben a szervezet csökkentette a jövő évi, globális olajkereslet-növekedésre vonatkozó várakozását. A masszívan eső olajáraknak van egy kedvező vonzata is, elsősorban a hazai autósok számára: a benzinárak is folyamatosan esnek. Ezt látva jövő héten akár folytatódhat az üzemanyagok árcsökkenése a hazai kutakon. Az eddig megjelent, talán legpesszimistább, 35 dolláros olajár-jóslatot alapul véve könnyen elképzelhető, hogy a hazai benzinárak 275 forintig is leesnek.

Újabb mélypontok az olajnál Egyelőre nincs megállás az olaj piacán, az árak ma is folytatják a lecsorgást, aminek hatására a WTI januári lejáratú határidős ára 59 dollárig esett, a Brent pedig 63 dollár alá került. Legutóbb a 2009-es válságban voltak ilyen alacsonyan az olajárak.A lejtmenetben nagy szerepet játszhat, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ma tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés