Előfizetői tartalom

Alkotmányellenes a paksi titkosítás?

Portfolio
Öt civil szervezet szerint a paksi bővítéssel kapcsolatos törvény keddi módosítása, vagyis a bizonyos adatokat 30 évre titkosító rész, nem állja ki az alkotmányosság próbáját. Ezért nyílt levelet írtak a köztársasági elnöknek, hogy kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál az elfogadott törvény Alaptörvénnyel való összhangjának a vizsgálatát. Ezen kívül még uniós irányelvet is sérthet a kormány parlament által kedden megszavazott javaslata.

Ezért lehet alkotmányellenesAz Országgyűlés kedden a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos változtatásokat fogadott el. Ezek egyike, hogy az eredetileg 15 évre tervezett titkosítás helyett 30 évig lennének titkosak a beruházás bizonyos adatai. A parlamenti szavazásról itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2015.03.03Titkosították a paksi 3000 milliárdotA magyarországi Transparency...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés