Előfizetői tartalom

Rengeteg pénzre van szükség, hogy garantáljuk a világ energiabiztonságát

MTI
A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) kedden közzétett jelentése szerint hatalmas beruházások szükségesek a világ energiabiztonságának garantáláshoz: 2035-ig 40 000 milliárd dollárt kell költeni az energiatermelésre és 8000 milliárd dollárt az energiahatékonyságra, hogy ellensúlyozzák a csökkenő termelést és a növekvő keresletet.

Az IEA jelentése szerint a befektetés jelentős részének a Közel-Kelet országaiban kell történnie, hogy tartósan magas maradjon ott a gáz- és kőolaj-kitermelés, akkor is, amikor az Egyesült Államokban a palagáz- és a palaolaj-készletek már csökkeni kezdenek. Maria van der Hoeven, az IEA ügyvezető igazgatója szerint ha nem nőnek kellő mértékben az olajipari beruházások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés